ArGe Akademi programı
ArGe, Ürün Geliştirme, Üretim ve Kalite ekibi için teknik eğitimler
ArGe tecrübesi bize; yeni ve yenilikçi ürün gerçekleştirme sürecinde çalışan teknik ekibin zaman zaman belirli teknik ve planlama konularında çıkmaza girdiğini ve bu sorunların çoğu zaman kestirme çözümlerle atlatıldığını göstermektedir. Projeleri başarısızlığa sürükleyen veya çoğu zaman iterasyonlarla proje maliyetlerini gereksiz arttıran bu sorunları ArGe, ÜrGe, Üretim ve Kalite ekipleri için özel tasarlanmış teknik eğitimlerle aşmak mümkündür.
Disiplinlerarası Yeni Ürün Gerçekleştirme Sürecinde fikir geliştirmeden üretim ve lansmana, faaliyetlerde sorumluluk alan paydaşların ihtiyaç duyduğu özel teknik eğitimler..
Eğitimler
Teknoloji Yol Haritası
Teknoloji Yol Haritası, şirketlerin bilimsel gelişmeleri ve yeni teknolojileri izleyerek bunları kendi faaliyet alanlarında kullanması ve bu yeni teknolojilerle üretilen yenilikçi ürünleri hedef pazarlara sunması için yararlı bir araçtır.
Yeni ve Yenilikçi Ürün Gerçekleştirme Süreci
Stage and Gate yaklaşımını esas alan YÜG (Yeni Ürün Gerçekleştirme Süreci) yenilikçi (inovatif) ürün gerçekleştirme’den (ön proje ve fizibilite, mekanik tasarım, endüstriyelleştirme), basit ürün geliştirme projelerine hizmet eden esnek bir metodolojidir.
Tolerans analizi ve tasarımı
İstatistiki toleranslandırma montajı oluşturan parçaların nominal ölçülerinden negatif veya pozitif tarafta rastgele sapmaları olacağını ve herhangi bir montaj içinde bunların hepsinin maksimum pozitif veya minimum negatif tolerans sınırında olma olasılıkların çok mümkün olmadığını kabul etmektedir.
İstatistiki Proses Kontrol (İPK)
İstatistiki Proses Kontrol üretim süreçlerini sürekli izleyerek hata oluşmadan önlem almayı mümkün kılan önleyici bir kalite kontrol yöntemidir. Aksi halde yeniden işleme gerektirebilecek hatalı ürün çıktıları olabilir.
Deney Tasarımı (DOE)
Bir sistemin performansını etkileyen birçok etken olabilir. Bunların bir kısmını kontrol edebiliyor, bir kısmına ise müdahale edemiyor olabilirsiniz. Bu durumda iyi planlanmış bir metodolojiye ihtiyacınız var.
Güvenilirlik ve Ömür – Weibull Analizi
Weibull Analizi yardımıyla bir ömür testinde gözlemlenen, olayları analiz ederek şu sorularınıza cevap bulacaksınız.
- Ürün bozulana kadar ne kadar çalışacak?
- Ürünlerin %50, %75, %95’inin bozulmadan kalabileceği süre nedir?
- Ürünlerin ne kadarı garanti süresi içinde bozulacaktır?
FMEA (DFMEA ve PFMEA)
Ürün ve Proses tasarımı öncesinde yapılan ve tasarımda yapılan her değişiklikle tekrarlanan FMEA’da :
Ürünün olası kritik hatalarını belirlemek, bu etkilerin kritikliğini belirlemek, hataları, arızaları ve bunların kritikliğini tasarım ve üretim sürecinde alınacak önlemlerle azaltmak mümkün olacaktır.